Vergaderruimte huren om te vergaderen aan het strand

Vergaderen... dit is iets van veel mensen heel wat uren per dag doen. Goed vergaderen kost veel energie, je moet je aandacht er goed bij houden en als een vergadering erg lang duurt, kan dit soms best lastig zijn.


Doel vergadering

Voordat je gaat vergaderen moet je helder hebben wat het doel van je vergadering is. Sommige vergaderingen zijn alleen om even bij te praten, dit hoeft dan niet erg lang te duren. Andere vergaderingen zijn meer brainstormsessies. Deze vergaderingen kunnen erg lang duren, zeker als je in een saaie vergaderruimte zit. Het is dan beter om naar een inspirerende locatie te gaan, zoals bijvoorbeeld het strand. 


Vergaderen op het strand

Bij een vergaderlocatie wordt vaak niet gelijk aan het strand gedacht. Toch is dit een hele goede locatie om naar toe te gaan als je een inspirerende locatie zoekt. Je kunt kiezen voor een vergaderzaal in een hotel langs het strand, zodat je tijdens de vergadering uitzicht op het strand hebt. Als het mooi weer is, zal je merken dat veel collega's dan toch afgeleid zijn, zij willen graag naar buiten. Daarom is het een goed idee om op een rustig te terras op het strand te gaan overleggen. Heerlijk met de voeten in het zand, het zonnetje op jullie gezicht en het geluid van de ruisende zee op de achtergrond. Je zult zien dat jullie hier erg geïnspireerd door raken. In jullie pauze kunnen jullie dan even door de branding wandelen en daarna kunnen jullie met frisse energie verder brainstormen. Vergaderen op het strand is dus zo gek nog niet! Kijk bijvoorbeeld bij Strandrestaurant our Seaside in Zeeland.


Teambuilding 

Als jullie besluiten om te gaan vergaderen op het strand kunnen jullie dit gelijk koppelen aan een teambuildingsactiviteit. Jullie kunnen bijvoorbeeld na de vergadering met elkaar dineren en overnachten in een hotel langs de kust. Als jullie wat avontuurlijker ingesteld zijn, kunnen jullie er voor kiezen om een leuke spectaculaire activiteit op het strand te gaan doen (bijv. kitesurfen). Er is heel veel mogelijk. Als jullie de vergadering afsluiten met zo'n leuke activiteit, zal je merken dat dit goed is voor jullie samenwerking en voor het teamgevoel. Als jullie weer terug op kantoor zijn, wordt hier nog vaak over gesproken en wellicht wordt er snel weer een nieuwe vergadering op het strand gepland. Vergaderingen zijn soms minder leuk, maar als je vergadert op een mooie locatie dan voegt dat veel goeds toe en op deze manier kunnen vergaderingen niet lang genoeg duren. Iedereen zal het strand als een prettige vergaderlocatie ervaren. Veel succes met het inplannen van de vergadering en het zoeken van de juiste locatie!

Delen