Trouwplannen: de trouwlocatie

Een trouwdag is de mooiste dag van jullie leven. Een dag die geheel in het teken staat van het vieren van de liefde. Voor een geslaagde bruiloft moet er vaak veel geregeld worden. Een van de grootste taken voor deze bijzondere dag is het vinden van een geschikte trouwlocatie, zoals Koetshuis Nijkerk. Deze locatie moet aan allerlei wensen voldoen en ook nog eens goed bij jullie passen. Hier zijn een aantal tips hoe je het best een trouwlocatie vindt.

Plaats

Hebben jullie een speciale plaats waar de dag gevierd moet worden of wil je dicht bij huis trouwen? Je kunt jouw zoekopdracht naar trouwlocaties al goed verfijnen als je weet in welke buurt je wilt trouwen. Misschien een locatie die een centrale ligging heeft zodat het handig is voor al jouw gasten. Wil je naast een ceremoniële dienst in de kerk nog feest vieren op een andere locatie? Kies dan voor een plek die dicht in de buurt van de kerk is. 

Budget

Zorg dat je goed weet wat je budget is voor de trouwlocatie. Een zaaltje huren is meestal niet zo duur, maar een restaurant daarentegen komt meestal tegen een hogere prijs. Waar je wel rekening mee moet houden is of er ook catering beschikbaar is. Soms kan een duurdere locatie inclusief catering uiteindelijk toch een stuk voordeliger zijn dan een goedkope locatie en aparte catering. Het zijn keuzes die je moet maken bij het vinden van een trouwlocatie.

Extra's

Naast de catering op locatie zijn er nog veel meer mogelijkheden bij trouwlocaties. Het is mogelijk om een locatie kaal te huren. Dat wil zeggen dat de locatie kaal wordt opgeleverd en dat je zelf voor de aankleding, catering en soms zelf meubilair zorgt. Dit kan een ideale optie zijn als je alles helemaal zelf in de hand wilt hebben. Je kunt op deze manier de locatie geheel naar smaak inrichten. Ook zijn er bij trouwlocaties extra opties. Zo kun je vaak gelijk catering en personeel inhuren. Daarnaast kun je ook vaak de aankleding en decoratie uit handen geven. Je kunt op deze manier onbezorgd jouw bruiloft plannen en hoef je verder weinig zorgen te maken. 

Het vinden van een trouwlocatie kan je stress bezorgen, maar dat is nergens voor nodig. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van waar je jouw trouwdag wilt beleven, met welk budget en in hoeverre je het uit handen wilt geven kun je al snel een toplocatie vinden. Beleef jouw dag op een toplocatie en zie wat de extra opties zijn bij deze locaties. Zo sla je twee of zelfs meer vliegen in een klap.

Delen